Olayda, Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!

İSTANBUL Sancaktepe'deki Hiranur Vakfı 6 yaşındaki kızın evlendirilmesi skandalı ile Türkiye gündemine oturdu. İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile evlendirdiği ortaya çıktı. Olayla ilgili anne Fatıma Gümüşel'in savcılıkta verdiği ifadeye ulaşıldı. Anne Gümüşel, kızının iddialarını ret ederek kızının 10 yaşından sonra Arifiye ilçesinde başka bir medreseye gönderdiklerini söyledi...

Büyütmek için resme tıklayın

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken Kadir İstekli'yle evlendirdiği, kızın yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Skandal olay, şu anda 24 yaşında olan H.K.G.'nin şikayetiyle ortaya çıkarken, Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve ailenin diğer çocuklarının açıklamalarının ardından şimdi de anne Fatıma Gümüşel'in savcılıktaki ifadesine ulaşıldı.

Kadir İstekli'yle kızı H.K.G. arasındaki 18-19 yaş farkını sorun etmediklerini söyleyen Gümüşel, "Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir. Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G.'yi istemeye geldiler. Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli'yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu" dedi.

GELİNLİKLİ FOTOĞRAFLARI DOĞRULADI '' BU FOTOĞRAF SAPANCA'DA ÇEKİLDİ''


Dava dosyasına sunulan H.K.G.'nin gelinlikli ve diğer fotoğraflarını doğrulayan Gümüşel, "Bana göstermiş olduğunuz başında turkuaz örtü olan kızım H.K.G.'dir. Arkasındaki kişi ise Kadir İstekli'dir. Bu fotoğraf Sapanca'daki evde çekilmiştir. Kızım burada 7-8 yaşlarındadır. Yine beyaz gömlekli arkası dönük oturan kişi Kadir İstekli'dir. Yine başında örtü Kadir İstekli'nin sarılmış halinde bulunduğu kahverengi çekyat üzerinde oturan fotoğraftaki H.K.G.'dir" ifadelerini kullandı.

"KIZIMIN ANLATTIKLARININ HEPSİ YALANDIR, KIZIMI 10 YAŞINDAN SONRA ARİFİYE'YE GÖNDERDİM''
Kadir İstekli'nin devamlı evlerinde olduğunu, çocuklarına Kur'an dersleri verdiğini kaydeden Gümüşel, kızı H.K.G.'nin söylediklerinin ise yalan olduğunu öne sürdü. Gümüşel, "Kızım H.K.G. ve diğer çocuklarımın hepsi Kadir İstekli'den Kuran dersleri alıyorlardı. H.K.G. 7-8 yaşlarından itibaren 10 yaşına kadar Kadir İstekli'den ders aldı. 10 yaşından sonra H.K.G.'yi Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki başka bir medreseye gönderdik. Yaklaşık 3 sene Arifiye'de kaldı. Kızım artık büyüdüğü için Kadir İstekli'den ders almasına müsaade etmedik. Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır" şeklinde konuştu.

10 Ara 2022 - 11:38 Sakarya/ Sapanca- Gündem

Muhabir  Civan Mert Kırcı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber Dibimde Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber Dibimde hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haber Dibimde editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber Dibimde değil haberi geçen ajanstır.